user_mobilelogo

De nieuwe gemeente werkt graag samen met jou aan de toekomst. De uitgangspositie is sterk. Er zijn ongelooflijk veel sterke troeven die je zo maar in handen hebt. Kunnen we trots op zijn. Dat sowieso. Maar ze bieden jou een prima startpositie om iets op te bouwen. Te ondernemen. Vorm te geven aan jouw leven. Een paar van die troeven vind je hieronder:

 • Het slim kweken van Blauwe Druifjes (vele miljoenen op jaar basis) is natuurlijk een prachtactiviteit op lokale basis maar het gebeurt wel voor de export. Hetzelfde geldt de tulpen en de narcissen.
 • Hyacintenteelt is topsport. Productbehandeling innoveren doen we uit liefde voor de bloemen en vanuit een enorme gedrevenheid. Maar vooral om een goed product aan te kunnen bieden. Heetstook en CATT-behandeling. Hier is het bedacht.
 • Het Oosterduinse meer leverde natuurlijk zand voor metselstenen die overal in Nederland werden gebruik. We houden er een heerlijke recreatielocatie aan over.
 • Flower Sience. Flower attraction. We hebben ontdekt dat kennisintensivering dringend noodzakelijk is om onze toppositie te behouden. De nieuwe gemeente Noordwijk is volledig gecommit aan de doelstellingen van de Greenport Duin- en Bollenstreek.
 • Bovenop de bollen. De versnippering van de bollengronden tegengaan, de verrommeling van het landschap stoppen, inzetten op meer productieve locaties, met een hoge waardetoevoeging per bolletje is een commitment waarmee we ons vooral overend houden op de wereldmarkt voor bloemen. Het mooier maken van het bollenlandschap is natuurlijk heel fijn voor ons zelf, maar we doen het toch ook voor onze toeristen, voor onze exportmarkt
 • We delen in de trots op onze bloemen handel waar in het gloednieuwe Bulb Trade Park een cruciale rol speelt. Moderne logistiek ten dienste van het economische powerhouse dat de bollenstreek is.
 • Juist omdat we op een relatief klein stukje Holland de beschikking hebben over een enorm gevarieerd landschap, waarin super veel te beleven valt, kunnen we slimme marketingcombinaties aanbieden. Onze marketingspecialisten weten niet alleen veel Nederlandse mensen te verleiden tot een bezoek aan de regio maar de verblijfstoeristen uit het buitenland. Ze haken daarbij aan op het thema ‘Gezonde energieke regio’. Maar ook op het wellness-thema. Daar hoort het thema Sport en gezondheid vanzelfsprekend bij. Veel nieuwe zakelijke dienstverlening richt zich op wellness, coaching, het ontwikkelen van bezielend leiderschap.
 • Voor de congresmarkt hebben we alles in huis. Toplocaties aan zee en middenin de landgoedzone. Goed bereikbaar met de auto maar ook het OV, met een directe verbinding met Schiphol.
 • Op het strand wapperen de Qualitycoast- en de Blauwe vlag kwaliteitsmerken die vooral de internationale markten aanspreken. We zijn slim in het exploiteren van ons strand. Waar het kan recreatie. Lekker mountainbiken in de duinen. Of onbezorgd kitesurfen op zee. Waar het moet streng natuurbeleid. En als het even kan: unieke waardetoevoeging zoals Noordvoort waar de wilde Hollandse natuur weer vrij spel krijgt (en dat in een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld) .
 • Het zorgcluster draagt bij aan goede zorg voor de medemens. Grote en kleine instellingen investeren in hun aanbod waar niet alleen de inwoners van Noordwijk profiteren. Ook mensen van buiten de gemeente doen een beroep op onze zorgvoorzieningen waarin we veel nieuwe kennis stoppen.
 • Internationale Ruimtevaart. Zonder enige twijfel neemt Noordwijk een belangrijke plek in de Europese Ruimtevaart. Simpelweg omdat Esa Estec binnen de gemeentegrenzen een belangrijke site heeft. De grootste binnen de Esa organisatie. Wat nog te weinig mensen beseffen is dat er in de afgelopen jaren een heel ecossyteem is ontstaan rondom dit centrum voor de Europese ruimtevaart. In het business incubator center (bic) worden kansrijke initiatieven opgekweekt. Trots zijn we op de bic-initiatieven als JohanSports en Sensor Lens R&D. De opening van het Gallileo Reference center bevestigt nog maar eens weer dat de Europese Ruimtevaart vertrouwen heeft in de kustgemeente. Op het Space Business Park zijn de kavels speciaal bedoeld voor de innovatieve bedrijven. En tot slot: Noordwijk zet alles op alles om de Space Tech Campus te realiseren.
 • Prachtige landgoedparels. In de nieuwe gemeente vind je overal schitterende buitenplaatsen. Door gericht te investeren in herstel en renovatie kunnen bezoekers er genieten van het park en de natuur. Elk landgoed ‘vertelt’ een eigen verhaal. Elk landgoed draagt bij aan het unieke karakter van het mooie landschap van de nieuwe gemeente.