Burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Noordwijk en burgemeester Gerrit Goedhart van de gemeente Noordwijkerhout verrichten vrijdagavond 20 april gezamenlijk de officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek. De openingshandeling vindt plaats bij aanvang van het feestelijk verlichte corso in Noordwijkerhout.

Met de opening van de 71ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek door beide burgemeesters wordt het corsothema Cultuur wel op een heel bijzondere wijze onderstreept zegt corsovicevoorzitter Gerrit Rutgrink. “Zowel de gemeente Noordwijk als de gemeente Noordwijkerhout zijn corsogemeenten in hart en nieren. Hun loyaliteit ten opzichte van het Bloemencorso van de Bollenstreek is groot en evenals het corso zijn beide corsogemeenten diepgeworteld in de bloembollencultuur van de Duin- en Bollenstreek. Omdat de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout in het kader van de herindeling in 2019 voortaan één corsogemeente zullen zijn, leek het ons een mooi gebaar om vooruitlopend hierop beide burgemeesters op deze wijze in het zonnetje te zetten. Beiden hebben altijd vanuit hun gemeente grote sympathie richting Bloemencorso van de Bollenstreek geuit. We zijn er dan ook bijzonder trots op dat burgemeesters Jan Rijpstra en Gerrit Goedhart de 71ste corso-editie openen.”

De officiële opening van het Bloemencorso van de Bollenstreek, ’s werelds beroemdste corso, vindt plaats in Noordwijkerhout. Ter hoogte van de Witte Kerk zullen beide burgemeesters samen met corsovicevoorzitter Gerrit Rutgrink vrijdagavond 20 april om 21.15 uur de openingshandeling verrichten. Volgens traditie zal deze weer verrassend zijn. Dit is tevens het startsein van het prachtig verlichte corso door Noordwijkerhout.

Het thema van het 71ste Bloemencorso van de Bollenstreek is Cultuur en van 18 tot en met 22 april 2018 is het Corsoweek. Alle bollengemeenten en bloemenstad Haarlem zijn hier met tal van corso- activiteiten bij betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 21 april wanneer het corso van Noordwijk naar Haarlem zal rijden.