Eén keer in de twee weken plaatst de Noordwijker en het Noordwijkerhouts weekblad een column van de raadsgroep en de verschillende raadswerkgroepen. Het doel is om de inwoners te informeren bij hetgeen de gemeenteraden doen ter voorbereiding op de fusie.

Tweede column: de werkgroep Griffie

Op 20 februari 2018 verscheen de tweede column. Dit keer was het de beurt aan de werkgroep Griffie. De voorzitter van deze werkgroep, Michael van Dormolen, ging o.a. in op het werven en het selecteren van de beoogd griffier van de nieuwe gemeente: “De ideale griffier is een bouwer en ontwikkelaar die initiatieven neemt en proactief handelt. Die zorg draagt voor het optimaal faciliteren van raadsleden en die in staat is te spiegelen, sparren en adviseren.”